piatok 8. januára 2016

Brainstorming- chvíľka pre baby

Včera sme si urobili dievčenskú chvíľku :-) Zobrala som nejaké pomôcky na tvorenie k veľkému stolu, lebo pri mojom malom je málo miesta pre mňa samú, nie ešte, keď je nás viac.

Isto všetci poznáme ten úžasný pocit, keď nám príde balíček objednaných vecí, rozbalíme ho a obdivujeme každú vec, čo sa tam nachádza. Skúmame zo všetkých strán, predstavujeme si, čo všetko by sa z toho dalo vytvoriť. Tak som si povedala, že podobný zážitok doprajem aj mojej bambuľke. Pomôcky, ktoré som doniesla v dvoch menších krabičkách, som nechala rozkladať ju. Nech sa môže prehrabávať papierikmi a ozdobami a predstavovať si, čo by z toho mohlo byť. Poviem vám, bol to nádherný pohľad :-) Povyťahovala rôzne skúšobné papierové výseky, odrezky, menšie i väčšie kúsky papierov rôznych vzorov, kvietky, šnúrky, washi pásky, čierne pero, nožnice, lep,....

A tak sa začalo tvoriť. Každá sme si zobrali kúsok bieleho výkresu, a premýšľali, skúšali a prirovnávali, čo kam prilepiť. Akurát som si nikdy neuvedomila, čo všetko bežne používam a v tejto "rýchlej sade" mi chýba. Pri každom druhom kroku som videla, čo by som ešte potrebovala. Ale bola to úžasná skúsenosť, musela som sa vynájsť a použiť to, čo mám k dispozícii. Tak teda vznikli tieto nádhery:



Katka



ja


Hodili by sa mi ďalšie druhy lepidla, chýbali mi pečiatkové vankúšiky na tieňovanie, celkovo farbičky, perá, fixky...., orezávatko s pravítkom, pečiatky..... Možno by nebolo odveci nabudúce urobiť porovnanie 2 výtvorov z rovnakých vecí, ale jeden bez a druhý s použitím nepriložených pomôcok :-)

Toľko naša malá akcia. A viem, síce to mal byť dievčenský článok, ale na konci sa k nám pripojil jeden zvedavý "chlap" a len narýchlo vzal prvé veci, čo sa mu dostali pod ruky (keďže sme už balili) a urobil toto:


Takéto chvíľky plánujem častejšie. Aj sa využívajú kúsky, ktoré sú zdanlivo na vyhodenie a aj deti to ohromne baví :-) A ja si cvičím trpezlivosť a predstavivosť :-D

2 komentáre:

  1. zlaté decká :) moja (menej ako rok a pol) by mala najväčšiu zábavu z toho, ako by povyhadzovala papiere za seba a potom by pozerala, či ešte dočiahne na niečo, čo sa dá zhodiť :) ale už sa teším na vek, kedy budeme môcť tvoriť spolu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. šikovne detičky, žeby po maminke? <3

    OdpovedaťOdstrániť