piatok 3. novembra 2017

Ako si vytvoriť vianočnú pohľadnicu pomocou mini distress ink

Ahojte!

Prišla som na to, že obdobie medzi letom a Vianocami je v kreatívnom svete veľmi krátke. Skoro žiadna jeseň. V septembri sa ešte dorábajú dovolenkové albumy a v októbri už je načase vyrábať vianočné pohľadnice, adventné kalendáre, a dekorácie, aby sme ich do decembra nejako stihli. Zvlášť, ak chceme stihnúť aj nejaké ručne robené darčeky. Samozrejme, Vianoce nemajú byť o zhone a množstve darčekov, ale myslíme na svojich blízkych a určite ich chceme niečím potešiť. No a keďže október je už na konci, prinášam Vám dnes inšpiráciu na pohľadnice, pri výrobe ktorých sa budeme hrať aj s atramentom...



potrebujeme:

mini distress ink (pečiatkové podušky alebo atrament vo fľaštičkách)
hladká umývateľná podložka (použiteľný je napr. aj euroobal)
biely výkres
embosovacia pištoľ

Najprv si nachystáme pozadie pohľadníc:


Na umývateľnú podložku nanesieme farebný atrament (ja rada kombinujem 2-3 ladiace odtiene, ktoré nanesiem striedavo)
***



Na atrament nastriekame trochu vody a narezaný výkres ťaháme po mokrom atramente, čím sa výkres zafarbí. Výkres môžeme nechať voľne uschnúť alebo použijeme teplovzdušnú pištoľ, aby sme s podkladom mohli čím skôr pracovať.
***



Takto si odporúčam urobiť viac výkresov naraz.
***



Vyberieme vianočné pečiatky, ktoré chceme použiť a otlačíme embosovacím atramentom. Pozor, podklad musí byť celkom suchý, na vlhkom by sa priliepal prášok tam, kde nechceme.
Nasypeme embosovací prášok a prebytok dáme naspäť do krabičky.Zapečieme teplovzdušnou pištoľou. Ja som zvolila svetlý odtieň prášku, aby veľmi neprekrýval farbu výkresu, ale krásne sa leskne, keď pohľadnicu nakláňate.
***




ukážky z iných rozrobených pohľadníc
***


Tak, to by sme mali hotové pozadie (podklad) na pohľadnicu. Teraz ich nalepíme na základy, ktoré buď kúpime hotové alebo vyrobíme z pevnejších papierov (odporúčam min. 250g) a môžeme pridať nápisy a ozdoby podľa vkusu.



Big shotom si narežeme rôzne vianočné alebo zimné výrezy, môžeme ich ozvláštniť aj pečiatkami. A potom už len lepiť...
***


Z odrezkov zafarbených výkresov si ešte môžeme vyrobiť visačky.
Vyrežeme si požadovaný tvar, podlepíme výkresom, aby bola visačka pevnejšia, a dozdobíme výrezmi (alebo ako v mojom prípade- nálepkami). Nezabudneme na motúzik na viazanie.




Takto som teda zahájila svoje tohtoročné tvorenie vianočných pohľadníc ja:






Dúfam, že som Vás trošku inšpirovala a prajem Vám príjemné tvorenie.

Jarka Ef



6 komentárov:

  1. Wonderful cards and tags. Love the backgrounds.
    Did you get my email with my adress?
    Valerija xx

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jarka super, krásne pohľadnice aj visačky ! Veľmi sa mi páči papier farbený distress poduškami...je skvelý aj na výrezy z big shotu, taký papier vyzerá veľmi originálne ;-). Ak by si chcela pred Vianocami vzájomne zaslať nejakú pohľadničku, napíš, budem rada. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. These are all so very beautiful! You have been super busy and have quite the amazing collection now. :) Love the snowflake!!! Hugs, Autumn

    OdpovedaťOdstrániť